Télen-nyáron vár a Bringóvár!           Áríz 2013 képekben               Nyugdíjas Napok 2013. október 19-20. 9-17 óráig         

 Margitsziget


 

A Margitsziget története:

 

 

A történeti adatok a római uralomig nyúlnak vissza.

A II-IV. században a császárság katonai súlypontja a

Duna vonalára került át, ezért megerősítették az erőd-

láncot azaz a Limes vonalát, melybe a Sziget is bele-

tartozott. A Sziget déli részén a rómaiak cölöphidat is

építettek körülbelül a mai Árpád-híd vonalában.

 

 


 

 A Ferences - Kolostor:

 

A ferencesek 1270-ben jelentek meg a szigeten és építették föl kolostorukat és templomukat. A török hódoltság ideje alatt a sziget elnéptelenedett a meglévő épületállomány nagyrészt elpusztult, majd pedig a törökök kivonulásakor a maradék épületeket is felrobbantották.

 

 

 

 

 

 

 

A XII. században az Árpádházi királyok vadaskertje lett az akkoriban Urak- vagy Nyulak szigete. A hagyomány szerint Imre király (1196-1204) itt tartotta udvarát. A Domonkos-kolostor alapítása szorosan kapcsolódik Árpád-házi Szent Margithoz. A kolostorhoz kapcsolt Szent Mihály prépostság is a XII. században épült. A középkorban az esztergomi érsek épített a szigetre várat az Óbuda felé eső parton. A pesti parton terült el a IV. Béla által ide telepített Szent János Vitézek, azaz a johanniták nagy kiterjedésű vára, a mai Kaszinó helyén.


Örömmel értesítjük kedves vendégeinket, hogy a 2013 as árvízről képgalériát készítettünk a Bringóvárnál. Várjuk a kedves látogatókat!


2013. október 19-én és 20-án immár 20. alkalommal rendezzük meg az Őszi Nyugdíjas Napokat, melynek keretében minden nyugdíjas vendégünk annyi százalék kedvezményt kap a kölcsönzés díjából, ahány éves.


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight